Subsidieregeling Jonge landbouwers

Jonge landbouwers kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor investeringen in grond, gebouwen, machines, verplaatsbare installaties en overige landbouwinvesteringen.

De subsidie is voor agrarisch ondernemers die jonger zijn dan 40 jaar en minder dan 3 jaar geleden een bedrijf overnamen of zijn gestart.

Aanvragen kan van 3 oktober tot en met 11 november 2011 via Mijn dossier. Landbouwers die tijdens de openstellingsperiode 40 jaar worden, versturen de aanvraag vóór hun verjaardag.

Notaris

Boeren die nog naar de notaris voor de bedrijfsoverdracht moeten of wachten op een registratie of goedkeuring van hun pachtcontract, moeten wachten tot de notariële akte getekend is. Gaat het om een pachtcontract, dan moet dit eerst geregistreerd of goedgekeurd zijn.

Nieuw dit jaar is dat jonge landbouwers ook een offerte van een geplande aankoop of opdracht moeten meesturen. Bijvoorbeeld voor de bouw van een nieuwe schuur. Per investering sturen ze een gespecificeerde offerte mee waaruit de subsidiabele kosten blijken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer