CBS: consumentenvertrouwen ingestort

Het consumentenvertrouwen kelderde in september verder. De indicator daarvan daalde 9 punten en kwam uit op -30. Een maand eerder was er ook al een daling met 9 punten, meldt het CBS.

Zo’n grote verslechtering in 2 maanden deed zich niet eerder voor. Het vertrouwen in het economisch klimaat ging verder onderuit. De koopbereidheid liep nu ook duidelijk terug.

Het vertrouwen van consumenten in het economisch klimaat stortte de afgelopen maanden in. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen daalde in september 15 punten, naar -53. Dit is meer dan 50 punten lager dan in februari dit jaar.

Negatiever

De stemming over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden verslechterde van augustus op september het meest. Consumenten waren ook veel negatiever over de economie in de komende 12 maanden, stelt het CBS.

De koopbereidheid verminderde in september ook. Deze bleef verleden maand nog vrijwel onveranderd. De deelindicator daalde 4 punten en kwam in september uit op -14. Consumenten waren negatiever over hun eigen financiële situatie. Ze vonden de tijd bovendien aanzienlijk www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/conjunctuur/publicaties/conjunctuurbericht/inhoud/verwachting/2011-09-20-m10.htmminder gunstig voor het doen van grote aankopen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer