Kandidaten Liegebeest 2011

De Top 9 voor de Liegebeest 2011-verkiezing van Wakker Dier is bekend. Het gaat daarbij volgens de organisatie om de meest misleidende producten, uitspraken en reclames.

Bijzondere genomineerde voor de Liegebeest-titel is het CDA. 'We moeten zorgvuldig met dieren omgaan en we zijn tegen grootschalige intensieve veehouderij die alleen op winst is gestoeld', luidt het CDA-standpunt over dierenwelzijn.

Toch is er volgens Wakker Dier geen politieke partij die meer tegen dierenwelzijn en voor de vee-industrie stemt, dan het CDA.

Melkans gehoornde koeien

Bijna alle koeien in ons land worden onthoornd, op biologisch-dynamische koeien na. Dat blijkt niet uit verpakking van Melkan. Die koeien hebben nog wel hoorns en lopen in een weiland. Wakker Dier noemt dat misleidend.

AH introduceerde Puur & Eerlijk. Volgens de dierenrechtenorganisatie zaait de grootgrutter hier verwarring door het goedkope dierenleed te verpakken met een mooie strik er omheen. Stemmen op deze en 6 andere kandidaten kan www.wakkerdier.nl/liegebeesthier.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer