Broodje Gelderse Vallei moet boeren en bedrijven verbinden

MVO Nederland en Regio Foodvalley lanceren het Broodje Gelderse Vallei. Dit broodje bevat ingrediënten van lokale boeren die werken aan natuurlijke landbouw. Het is het vijfde regionale broodje onder het Broodje Natuurlijk-concept.

Broodje+Gelderse+Vallei+moet+boeren+en+bedrijven+verbinden
© Lokalist

Eerder lanceerden MVO Nederland en Regio Foodvalley al broodjes in Utrecht, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam. Broodje Gelderse Vallei is ontwikkeld in samenwerking met lokale chefs, bereid met ingrediënten van boeren die biodiversiteit stimuleren en altijd tegen een eerlijke prijs voor de boer. Dankzij de samenwerking met grote regionale bedrijven hebben de boeren afzetgarantie en groeit de markt voor natuurlijke landbouwproducten.

MVO Nederland maakt met dit broodje de landbouwtransitie zichtbaar en tastbaar. 'Iedereen die dit broodje eet, draagt bij aan een duurzamer voedselsysteem', zegt Gerard Teuling, expert voedsel en landbouw bij MVO Nederland. 'Het succes van de eerdere broodjes laat zien dat er markt is voor natuurlijke producten, mits boer en afzetmarkt elkaar weten te vinden. Ook dit broodje helpt weer om meer boeren en inkopers aan te trekken.'

Er zijn drie varianten van het Broodje Gelderse Vallei: met lupine, kaas, of gehaktbal. Het broodje is verkrijgbaar via Oregional en in restaurants van Unilever's Global Foods Innovation Centre 'Hive', Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    17° / 11°
    15 %
  • Woensdag
    17° / 11°
    10 %
  • Donderdag
    16° / 9°
    5 %
Meer weer