'Ik ben nieuwsgierig of ik piekbelaster ben, maar ik stop niet'

Het zou maar zo kunnen dat kalverhouder Wim Brouwer in het Gelderse Barneveld piekbelaster is. Hij heeft ruim 1.300 kalveren en zit op enkele kilometers van een Natura 2000-gebied. 'Ik ben geen stopper, maar wel nieuwsgierig.' Daarom kijkt hij op aanpakpiebelasting.nl of hij onder de doelgroep valt van de aanpak die stikstofminister Christianne van der Wal vandaag bekendmaakte.

De minister kwam vandaag met twee uitkoopregelingen. Een voor drieduizend grote stikstofuitstoters in de buurt van gevoelige natuurgebieden en een algemene beëindigingsregeling. Ondernemers kunnen op de website kijken of hun bedrijf in aanmerking komt.

'Vandaag is die tool opengegaan, maar hij was al snel overbelast. Ik ben geen stopper, maar wel nieuwsgierig. Daarom kijk ik even', zegt Brouwer. Het is voor hem vrij lastig om het programma te doorlopen, dus wordt de hulp ingeroepen van een adviseur. Uiteindelijk lukt het om de aanvraag in te dienen en dan is het wachten op de uitkomst. 'Het is zo druk op de site dat sommigen al uren zitten te wachten op de uitslag.'

Brouwer snapt niet dat de regelingen voor innoveren, verplaatsen en extensiveren niet tegelijk openbaar worden gemaakt. 'Als je wat verzint, kom dan met alles tegelijk. Als je nu mee wilt doen, prima. Maar ik ben tegen het opkopen van mooie bedrijven.' Ten tijde van het plaatsen van dit bericht had Brouwer nog geen uitsluitsel over of hij piekbelaster is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer