Topigs Norsvin en Muyuan Foods gaan samenwerken

De Nederlands-Noorse varkensfokkerijorganisatie Topigs Norsvin gaat een samenwerkingsverband aan met de grootste onderneming in de varkenshouderij ter wereld, Muyuan Foods. Deze leverancier van varkensgenetica zet via een joint venture een kernfokkerij met 1.200 fokzeugen op in China.

Topigs+Norsvin+en+Muyuan+Foods+gaan+samenwerken
© Topigs Norsvin

De ceremonie van de samenwerking tussen Topigs Norsvin en Muyuan Foods vond op 30 juni plaats. Daarmee begon de gedeelde toewijding om bij te dragen aan de vooruitgang in de varkensvleesproductie in China. Nabij de Chinese stad Wuwei in de provincie Gansu zal een project met 1.200 moederdieren voor de fokkerij van vermeerderingszeugen en eindberen verrijzen.

Het nieuwe kernfokbedrijf in China heeft een hoge gezondheidsstatus. Het wordt de basis voor een veredelingsinfrastructuur die hoge kwaliteit van varkensgenetica zal bieden voor zowel Muyuan Foods als andere varkensvleesproducenten in China.


Versterken

De samenwerkingspartners versterken elkaar. Topigs Norsvin is een toonaangevend en innovatief varkensfokbedrijf. Het zet zich wereldwijd in voor het leveren van hoge kwaliteit varkensgenetica aan klanten via innovatieve veredelingstechnologie en onderzoek.

Muyuan Foods is kapitaalkrachtig en kan bogen op uitstekende prestaties in de Chinese markt. De onderneming werd in 1992 opgericht, is beursgenoteerd en heeft een geïntegreerde varkensvleesketen ontwikkeld van de voerproductie tot het verwerken van vlees. In 2023 verkocht de onderneming 63,8 miljoen varkens en werden 13,3 miljoen vleesvarkens in eigen slachterijen verwerkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer