Bijna honderd Overijsselse aanvragen voor wolfwerende middelen

Provincie Overijssel heeft in een jaar 95 aanmeldingen binnengekregen voor subsidie voor wolfpreventieve maatregelen. De subsidieregeling is in Overijssel nu een jaar van kracht. Ongeveer vijftig aanvragen zijn onlangs ingediend en nog niet volledig afgehandeld. Dat blijkt uit een recente evaluatie van de maatregelen die de provincie ter beschikking heeft gesteld.

Bijna+honderd+Overijsselse+aanvragen+voor+wolfwerende+middelen
© Dirk Hol

Het aantal afwijzingen voor subsidie is klein, zegt een woordvoerder van provincie Overijssel. Niet meer dan vijf. 'Dat komt omdat in het voortraject een adviseur bij de initiatiefnemer langsgaat. Zijn advies wordt meestal opgevolgd, waardoor een afwijzing later in het traject zelden nodig is. De adviseur beoordeelt de situatie ter plekke en geeft een maatwerkadvies: welke maatregelen zijn het beste voor de specifieke locatie en passen binnen de subsidieregeling. Het maatwerkadvies levert goede resultaten op omdat zo de juiste maatregelen worden getroffen. Het is ook kostenefficiënt. Zo wordt zorgvuldig met gemeenschapsgeld omgegaan.'

In de hele provincie Overijssel kunnen wolfpreventieve maatregelen worden gesubsidieerd voor gehouden hoefdieren met weidegang, behalve voor paarden en runderen. Een subsidieaanvraag wordt alleen in behandeling genomen als het advies van de provinciaal adviseur is toegevoegd.

Gedeputeerde Staten bespreken de evaluatie waarschijnlijk in de vergadering van 11 of 17 september.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer