Ctgb laat drie nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste vergadering besloten drie nieuwe middelen toe te laten. Verder is de toelating van één middel hernieuwd en van vier middelen ingetrokken.

Ctgb+laat+drie+nieuwe+middelen+toe
© Job Hiddink

Genki is een nieuw toegelaten onkruidbestrijdingsmiddel dat na opkomst mag worden toegepast in de teelt van mais. Daarnaast heeft het Ctgb voor het fungicide Euskatel een toelating verleend in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale, zomertarwe en zomergerst. Voor deze teelten is als nieuw fungicide ook Vextamitron 700 SC toegelaten.

Verder heeft het Ctgb de bestaande toelating van het middel Merlin in de maisteelt verlengd, waarbij wel nieuwe driftbeperkende maatregelen worden voorgeschreven. De toelating van het biologische schimmelbestrijdingsmiddel Taegro wordt voor een reeks gewassen uitgebreid.


Voor twee middelen heeft het Ctgb een wijziging in het gebruiksvoorschrift gedaan. Het gaat om Dagonis en Vibrance Star. Tot slot laat het college de middelen Zorvec Endavia, Versilus, Primo Maxx II en Fazilo Spray niet meer toe. Details over de uiterlijke verkoop- en gebruikstermijnen zijn te vinden op de website van het Ctgb.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer