Zeeuws BBB-Statenlid Esther Vermue dient ontslag in

Statenlid Esther Vermue voor de BBB in Zeeland heeft haar ontslag ingediend. In een brief aan commissaris van de Koning Han Polman schrijft ze dat een 'forse tijdsinvestering' nodig is om als Statenlid goed werk te kunnen leveren.

Zeeuws+BBB%2DStatenlid+Esther+Vermue+dient+ontslag+in
© BBB

'Ik neem de verantwoordelijkheid serieus, maar merk dat het niet goed is te combineren met mijn gezin en onze melkveehouderij', aldus Vermue. 'Met mijn besluit om te stoppen stel ik mijn zetel graag beschikbaar aan een andere BBB-kandidaat.'

Met 9 van de 39 zetels is BBB de grootste fractie in de Provinciale Staten van Zeeland. Als enige partij in de coalitie heeft BBB twee gedeputeerden in het college van Gedeputeerde Staten. De voorman van BBB in Zeeland, Kees Hanse, legde in april zijn functie als fractievoorzitter in Provinciale Staten voor onbepaalde tijd neer om gezondheidsredenen. Antje Dees, die al taken van hem had overgenomen, nam het voorzitterschap over.


Actief op achtergrond

Dees zegt het 'heel jammer' te vinden dat Vermue stopt als Statenlid, maar voegt eraan toe alle begrip voor die keuze te hebben. 'En we weten wel zeker dat Esther zich op de achtergrond voor BBB zal blijven inzetten.'

De BBB in Zeeland heeft al een opvolger op het oog voor Vermue, maar kan nog niet zeggen om wie het gaat. 'Die persoon moet eerst nog met zijn werkgever en thuis bespreken of hij als Statenlid aan de slag kan gaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer