BBB bevestigt: Femke Wiersma en Jean Rummenie op landbouw

Femke Wiersma en Jean Rummenie gaan voor BBB het ministerie van Landbouw Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) leiden. Dat bevestigt de partij donderdagmiddag.

BBB+bevestigt%3A+Femke+Wiersma+en+Jean+Rummenie+op+landbouw
© Bram Buruma/ANP

De namen van de twee BBB'ers gingen al een paar dagen rond. Wiersma wordt minister van LVVN. Rummenie wordt staatssecretaris voor Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

In een persverklaring zegt Wiersma het 'fantastisch' te vinden om deel te nemen aan het kabinet. 'Wij nemen als BBB écht verantwoordelijkheid, ook als het om complexe dossiers gaat. Daar lopen wij niet voor weg. Ik vind het een grote eer dat deze belangrijke taak mij wordt toevertrouwd. De komende jaren ga ik mijn uiterste best doen het perspectief voor de boeren, tuinders, telers en vissers terug te brengen.'


Inzet op Brussel

Uit de reactie van Rummenie valt op te maken dat hij zijn inzet ook op Brussel gaat richten. 'Ik heb mijn hele leven de landbouwsector mogen dienen, wat een diamant is van Nederland. In het buitenland spreekt iedereen vol bewondering over onze agrarische sector. Ik ben zeer blij dat ik dat in deze functie weer kan gaan doen en ga in Nederland én Brussel knokken voor de belangen van onze boeren, tuinders, telers en vissers.'

Andere posten die BBB bevestigt zijn Mona Keijzer als minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en vicepremier. De partij krijgt met Gijs Tuinman op Defensie en Eddie van Marum voor Herstel Groningen drie staatsecretarissen.

Partijleider en fractievoorzitter Caroline van der Plas is blij met de nieuwe ploeg bewindspersonen en trots dat BBB, na pas drie jaar in de Tweede Kamer te zitten, vijf bewindspersonen op belangrijke posten levert. 'Er is geen partij in de Nederlandse historie die ons dit heeft nagedaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer