'Twee ministersposten voor BBB', Mona Keijzer in kabinet

De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de ministersposten in het nieuwe kabinet. Welke bewindspersonen op welke ministeries komen, wordt later bekendgemaakt.

%27Twee+ministersposten+voor+BBB%27%2C+Mona+Keijzer+in+kabinet
© Dirk Hol

Naar verluidt krijgt PVV vijf ministeries, VVD en NSC vier en BBB twee. Tegenover het ANP bevestigt BBB-Kamerlid Mona Keijzer dat zij een plek in het kabinet krijgt, maar niet op welke post. BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas laat via X weten 'blij' te zijn met het akkoord.

Keijzer was eerder staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte III, toen zij nog lid was van het CDA. Zij werd door premier Mark Rutte ontslagen, omdat zij zich in media negatief had uitgelaten over het coronabeleid van het kabinet.


Ambitie is landbouw

Van der Plas heeft tijdens de formatie niet onder stoelen of banken geschoven dat haar partij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ambieert. Bij het aantreden van de nieuwe minister zal die naam veranderen in ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN), besloten de formerende partijen in het hoofdlijnenakkoord.

Later vandaag komt er een uitgebreidere toelichting op het verdere verloop van het formatieproces. Maandag zei formateur Richard van Zwol dat het nog steeds de bedoeling is dat het kabinet op 25 juni wordt beëdigd en op het bordes van Paleis Huis ten Bosch verschijnt voor de traditionele groepsfoto. Dan kan het de dag daarna de regeringsverklaring afleggen in de Tweede Kamer.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer