Limburgse fruittelers bijeen over duurzaam verdienmodel

Als onderdeel van het LTO-praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk' organiseert de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) op dinsdag 28 mei voor fruittelers in provincie Limburg de bijeenkomst 'Een duurzame toekomst hand in hand met een duurzaam verdienmodel'. Tijdens deze dag worden praktische tips en concrete voorbeelden uit de praktijk gegeven om het bedrijf te verduurzamen.

Limburgse+fruittelers+bijeen+over+duurzaam+verdienmodel
© LLTB

Binnen het LTO-praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk' zetten telers samen met teeltdeskundigen in verschillende plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen.

NFO, Platform Fruitvooruit.nl en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van middelen vanaf een perceel of erf tot nagenoeg nul reduceren.

Het onderwerp van de fruittelersbijeenkomst sluit aan bij de pilot 'Aanpak emissie van gewasbeschermingsmiddelen in fruitteeltsector'. Doel is om nagenoeg geen emissie te realiseren, zoals binnen het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie Gewasbescherming 2030 staat beschreven.


Kijkje in keuken

De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 21.00 uur bij De Peelkroon in America. Het adres is Nieuwe Peeldijk 20. Eigenaar Rob van Enckevort geeft vanaf 15.30 uur een kijkje in de keuken van De Peelkroon. Op het bedrijf dat is opgericht in 2011, wordt op 5,2 hectare aardbeien onder glas geteeld. Daarnaast heeft Van Enckevort 2,1 hectare aardbeien in het dorp Kronenberg die hij samen met zijn ouders teelt.

Van Enckevort vertelt welke stappen hij heeft gezet om zijn bedrijf op een financieel gezonde wijze te verduurzamen. Er wordt ingegaan op de risico's en hoe deze te beperken en de teler deelt hoe hij omgaat met het soms wat negatieve sentiment in en rond de sector.


Prikkelende stellingen

Om 17.00 uur wordt het diner opgediend. Daarna gaan de aanwezigen onder begeleiding van Emile Langerak van Ondernemerschap Academy met elkaar in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van enkele prikkelende stellingen met betrekking tot verduurzaming van bekenden uit de fruitteeltsector met ieder z'n eigen visie.

Verder worden ervaringen uit de praktijk gedeeld om met en van elkaar te leren om ieder fruitteeltbedrijf verder te verduurzamen met een duurzaam verdienmodel. De afsluiting is rond 21.00 uur, waarna er nog een borrel is.

Aanmelden kan via de website van NFO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer