China verdenkt landbouwminister van corruptie

De Chinese autoriteiten in Beijing doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van 'wet en discipline'. Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

China+verdenkt+landbouwminister+van+corruptie
© Archief

De Chinese waakhond omschrijft met die termen doorgaans corruptie. Verder werden geen details gemeld over welke overtredingen de 61-jarige Tang begaan zou hebben. Tang is behalve landbouwminister ook minister voor landelijke gebieden. Hij was tussen 2017 en 2020 gouverneur van de noordelijke provincie Gansu voordat hij minister werd.

De minister verscheen woensdag voor het laatst in het openbaar toen hij een speech gaf in de stad Xianyang in de provincie Shaanxi. De Chinese president Xi Jinping is al jaren bezig met een campagne om corruptie bij overheidsfunctionarissen op hoog en laag niveau hard aan te pakken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer