Melkprijs Vreugdenhil stijgt door, biologische prijs zakt licht

De melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods komt voor de maand mei uit op 48,26 euro per 100 kilo, exclusief btw. Dat is 0,22 euro meer dan in april. De biologische melkprijs zakt iets, van 60,40 euro in april naar 59,54 euro per 100 kilo in mei.

Melkprijs+Vreugdenhil+stijgt+door%2C+biologische+prijs+zakt+licht
© Job Hiddink

De melkprijs van 48,26 euro geldt bij een leverantie van 1,1 miljoen kilo, 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit en is inclusief weidegangpremie, duurzaamheidspremie, kwaliteitspremie en aftrek van de ZuivelNL-heffing. Daarnaast hanteert Vreugdenhil een quantumregeling, waarbij de hoeveelheid geleverde melk deels bepalend is voor de melkprijs.

Leveranciers ontvangen een kwaliteitspremie van maximaal 1,50 euro per 100 kilo en een duurzaamheidspremie van maximaal 0,60 euro per 100 kilo. Daarbij geldt een weidegangpremie van maximaal 1,50 euro per 100 kilo. Omdat vrijwel alle melkveehouders deze premies toepassen, publiceert Vreugdenhil de melkprijs inclusief de premies.

Voor Belgische leveranciers is de melkprijs in principe hetzelfde, al wordt daar geen weidemelkpremie uitbetaald. Ook worden de inhoudingen voor Belgische melk op een andere manier bepaald dan de Nederlandse inhoudingen door ZuivelNL.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer