Burger naar de boer tijdens Campina Open Boerderijdagen
Burgers wisten de boerderij van familie Bouma in het Friese Workum goed te vinden tijdens de Campina Open Boerderijdagen.
Het bedrijf bestaat uit meer takken dan alleen melkveehouderij. 'We vinden het belangrijk om contact te houden met de burger. De ijsboerderij begonnen we om te laten zien wat we doen en om ons verhaal te vertellen', licht Sander Bouma toe. De hoofdtak bestaat uit tweehonderd koeien en bijbehorend jongvee. Van een klein deel van de melk wordt ijs gemaakt. Daarnaast houdt Bouma zich bezig met natuurbeheer en is hij energieboer.
Het bedrijf heeft een grote focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. 'Wat de burger vraagt, daar willen wij graag antwoord op geven. Onze trekkers en auto's rijden op biodiesel. We proberen het maatschappelijk ondernemen door te voeren in onze bedrijfsvoering. Maar het bolletje ijs is dit jaar wel duurder geworden. En daar kijkt de consument naar. Dus daar ligt nog een flinke taak.'
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Pottinger schudder HIT 17160HT
2024, P.O.A.
-
Gianni Ferrari Turbo Grass 630
2022, P.O.A.
-
Fendt 313 Vario S4 Profi Marge !!!
2017, P.O.A.
-
RS330 VRF
Gebruikt, € 750
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %