Burger naar de boer tijdens Campina Open Boerderijdagen

Burgers wisten de boerderij van familie Bouma in het Friese Workum goed te vinden tijdens de Campina Open Boerderijdagen.

Het bedrijf bestaat uit meer takken dan alleen melkveehouderij. 'We vinden het belangrijk om contact te houden met de burger. De ijsboerderij begonnen we om te laten zien wat we doen en om ons verhaal te vertellen', licht Sander Bouma toe. De hoofdtak bestaat uit tweehonderd koeien en bijbehorend jongvee. Van een klein deel van de melk wordt ijs gemaakt. Daarnaast houdt Bouma zich bezig met natuurbeheer en is hij energieboer.

Het bedrijf heeft een grote focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. 'Wat de burger vraagt, daar willen wij graag antwoord op geven. Onze trekkers en auto's rijden op biodiesel. We proberen het maatschappelijk ondernemen door te voeren in onze bedrijfsvoering. Maar het bolletje ijs is dit jaar wel duurder geworden. En daar kijkt de consument naar. Dus daar ligt nog een flinke taak.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer