Piggy's Palace heeft primeur met varkensijs

Piggy's Palace in het Overijsselse Bathmen heeft een primeur te pakken met ijs waarin varkensmelk verwerkt is. 'Het smaakt wat vettig en romig. Ik proef de varkensmelk terug, heel bijzonder', is het oordeel van bedenker Erik Stegink.

Tijdens Hemelvaartsdag konden geïnteresseerden het ijs proeven en een kijkje nemen tijdens het melken van de varkens. 'We maken meestal zo'n tweehonderd ijsjes per keer. We zijn al gauw een uur of twee zoet met het melken. Het vergt tijd en geduld.'

Stegink vindt het belangrijk om het verhaal van de varkenshouderij uit te dragen. Hij verwelkomt burgers bij de biggen, en via een digitaal systeem kunnen mensen vanuit huis varkens voeren en live meekijken. 'Hoe breng je de varkens naar de mensen thuis? Het is zo belangrijk dat we als sector laten zien hoe het werkt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer