Positieve boodschap boeren en tuinders op duizenden spandoeken

Boeren en tuinders in negen provincies lanceren dinsdag 14 mei een publieksactie om de agrarische sector in een positief daglicht te zetten. Bij meer dan 2.500 agrarische bedrijven hangen spandoeken die een positieve boodschap moeten overbrengen op de burger.

Positieve+boodschap+boeren+en+tuinders+op+duizenden+spandoeken
© LTO Noord

De publiekscampagne komt uit de koker van LTO Noord. Op 21 verschillende spandoeken staan jonge boeren en boerinnen met hun producten. De eerste spandoeken worden dinsdag overhandigd aan gedeputeerde(n) in de provincies waar LTO Noord actief is.

'Boeren en tuinders beleven onzekere tijden. Dat is enorm pijnlijk. Vaak laten we deze pijn ook zien. Dit keer kiezen wij bewust voor een positieve campagne', zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. 'Het gaat niet over de problemen waar wij mee te maken hebben. Maar we laten juist zien wat wij, ondanks deze problemen, nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekkere frites of gezonde aardbeien.'

2.609 spandoeken besteld

Er zijn in totaal 2.609 spandoeken door leden en niet-leden van LTO Noord besteld. Daarnaast zijn er reclame-uitingen op verschillende plekken in het land. Stuk voor stuk laten de jonge boeren en tuinders zijn welke producten de land- en tuinbouwsector voortbrengt.

Een van die jonge boeren is Lieke Kregel, het gezicht van het spandoek met verse melk. 'Wij zijn trots op de producten die er mede dankzij ons zijn', zegt ze. 'Daarom staan we ook op de spandoeken. Hiermee ziet Nederland de toegevoegde waarde van de boerderijen waar zij langs lopen, fietsen of rijden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer