Overijsselse politiek wil probleemwolf kunnen afschieten

Probleemwolven moeten in provincie Overijssel afgeschoten kunnen worden. Dat vindt een meerderheid van de politiek in de provincie. BBB, SGP, VVD, JA21, PVV en FvD dienen woensdag 24 april een motie in die oproept om afschot in bepaalde gevallen mogelijk te maken.

Overijsselse+politiek+wil+probleemwolf+kunnen+afschieten
© Vidiphoto

In Gelderland en Drenthe is dat al mogelijk. In die provincies heeft de wolf zich ook al officieel gevestigd. In Overijssel is dat nog niet het geval, maar toch zorgen wolven ook daar met regelmaat voor problemen door zich bijvoorbeeld te vergrijpen aan schapen.

Om dat in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen willen de zes partijen die de motie indienen, de mogelijkheden tot ingrijpen vergroten, binnen de wettelijke kaders. Ook moet het Overijsselse provinciebestuur, als het aan de partijen ligt, in Den Haag actief lobbyen voor het afschalen van de strikt beschermde status van de wolf. Gelderland en Drenthe doen dit al.


In Gelderland geldt dat wolven die twee keer een wolvenraster passeren, afgeschoten kunnen worden door middel van een hele specifieke vergunning. Het moet nog blijken of dat beleid ook standhoudt voor de rechter. Wettelijk gezien mag dat alleen als alle andere alternatieven niet werken en de populatie van de wolf niet te veel wordt aangetast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer