Gelderland raadpleegt wolvendeskundige over gedrag niet-schuwe wolf

Provincie Gelderland raadpleegt een wolvendeskundige over het gedrag van een wolf die in de buurt van Ermelo rondloopt en 'geen schuw gedrag' vertoont, laat een woordvoerder weten. De provincie gaat mogelijk ingrijpen met een paintballgeweer, door het afschieten van het dier of anderszins.

Gelderland+raadpleegt+wolvendeskundige+over+gedrag+niet%2Dschuwe+wolf
© Storyblocks

Als de provincie daarvoor kiest, zou dat de eerste keer zijn. Wanneer provincie Gelderland beslist wat te doen met de wolf is nog niet duidelijk. De woordvoerder verwacht dat dit in elk geval niet voor het weekend gebeurt. Snel handelen is volgens hem belangrijk, 'maar wel zo zorgvuldig mogelijk'. Vanwege de beschermde status van de wolf ligt ingrijpen gevoelig.

In een filmpje dat de organisatie Wolven in Nederland deelt op X is een wolf te zien die midden op een weg loopt en die niet onder de indruk lijkt van de aanwezige mensen en auto's. Of het om dezelfde wolf gaat als waar de provincie een melding over kreeg, weet de woordvoerder niet.


Eigen beleid

Gelderland heeft sinds kort eigen wolvenbeleid. Volgens de provincie mogen brutale wolven verjaagd worden met een paintballgeweer. Ook mogen wolven die meerdere malen goed beschermd vee aanvallen volgens de provincie onder voorwaarden worden afgeschoten. Of het nieuwe beleid standhoudt als het wordt aangevochten bij de rechter is nog afwachten. De internationale regels rond de bescherming van de wolf laten verjagen of afschieten niet of nauwelijks toe.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer