Meldingen hagel- en waterschade stromen binnen bij verzekeraars

De lokaal forse hagel- en regenbuien deze week hebben tot dusver geleid tot circa 300 meldingen bij agrarische verzekeringsmaatschappijen. Bij Vereinigte Hagel zijn 260 meldingen gedaan van schade in akker- en tuinbouwgewassen, bloembollen en fruit. Agriver ontving deze week ongeveer 40 schademeldingen.

Meldingen+hagel%2D+en+waterschade+stromen+binnen+bij+verzekeraars
© Twan Wiermans

Vooral de zware buien – met veel regen, wind en hagel – van maandag 15 april hebben her en der in Nederland gezorgd. Ook in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 april vielen er lokaal pittige buien. Hetzelfde geldt voor woensdag 17 april.

Volgens directeur Jan Schreuder van Vereinigte Hagel richtten de buien vooral schade aan in plant- en zaaiuien, suikerbieten, vlas, hardfruit en bessen. 'We krijgen iedere dag schademeldingen vanwege lokaal forse buien verspreid over Nederland. Tot dusver betreft het 135 meldingen uit de akker- en tuinbouw en bloembollenteelt. Daarnaast zijn er vanuit de fruitteelt 125 meldingen gedaan.'


Veel meldingen uit Flevoland

'Ook bij ons komen de meldingen uit heel Nederland, maar van de buien van maandag kwamen ze vooral uit provincie Flevoland', zegt adviseur binnendienst Johan Westerik van Agriver. 'Van later deze week kwamen de meeste meldingen uit Zuidwest-Nederland.' Agriver heeft tot nu toe in totaal 40 meldingen ontvangen.


De meeste schade zit volgens de verzekeraar in uien. Daarnaast hebben de pittige buien ook suikerbieten, vlas, bloembollen en nog enkele andere gewassen getroffen. Zowel Agriver als Vereinigte Hagel kunnen over de exacte omvang van de schade nog niets zeggen. De taxateurs van de verzekeraars zijn onderweg voor een eerste inventarisatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer