Miljoenen euro's hagelschade Betuwse fruitbedrijven

Hagel met zware windstoten en hevige regenval vernietigde donderdag 19 mei op tientallen fruitbedrijven in de West- en Midden-Betuwe de fruitoogst voor 2022.

Miljoenen+euro%27s+hagelschade+Betuwse+fruitbedrijven
© Alliance Fruit

De onderlinge verzekeringsmaatschappij OFH ontving uit het betreffende gebied van ruim vijftig leden met een fruitbedrijf schademeldingen. De zwaarst getroffen bedrijven liggen vooral in Waardenburg, Ophemert, Meteren, Wadenoijen, Erichem en Lienden. Op vrijwel alle fruitpercelen in de genoemde gebieden zijn volgens OFH de jonge vruchten ernstig beschadigd.

Naast de Betuwe kwamen bij de verzekeraar ook schademeldingen binnen uit Zuid-Limburg en uit België. OFH meldt dat taxateurs momenteel de getroffen ondernemers bezoeken. De werkelijke taxatie van de schade vindt plaats kort voor de oogst. Een exact schadebedrag is volgens OFH daarom nog niet te geven, maar zal naar verwachting zeker meerdere miljoenen euro's bedragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer