Gelders-Drentse petitie roept op wolf minder te beschermen

De beschermde status van de wolf moet worden verlaagd. Die oproep doen politiek en inwoners van Drenthe en Gelderland. Ze hebben dinsdag een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

'De eerste drie maanden van dit jaar zijn al driehonderd dieren doodgebeten', zegt BBB-gedeputeerde Harold Zoet van de provincie Gelderland. Hij ziet dat de onrust onder inwoners toeneemt. 'Zelfs kinderen durven niet meer op de fiets naar school.'

Schapenhouder Bert Zinger in het Drentse Hijken was ook aanwezig. Hij weet waar hij over praat. 'We hebben al vijf keer een wolvenaanval gehad. Waarvan de laatste keer zelfs binnen een goedgekeurd wolwerend raster.' Zinger hoopt dan ook dat deze oproep gehoor vindt in de Tweede Kamer. 'Dan komt er beheer op de wolf en zouden probleemwolven mogen worden afgeschoten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer