PVV: Europese regels stikstof en klimaat aanpassen

De PVV wil de Europese regels voor stikstof en klimaat aanpassen en versoepelen. Dat staat in het verkiezingsprogramma voor de Europese Parlementsverkiezingen van 6 juni dat de partij vrijdag heeft gepubliceerd.

PVV%3A+Europese+regels+stikstof+en+klimaat+aanpassen
© Dirk Hol

De partij van Geert Wilders schrijft in het programma de Europese regeldruk te willen verminderen. 'Natuur- en stikstofbeleid mag er niet toe leiden dat hele beroepsgroepen het faillissement in worden gedrukt. Stikstofregels mogen er niet toe leiden dat de woningbouw wordt platgelegd.' Ook staat er: 'Nederland is een prachtig land, maar onze boeren moeten kunnen boeren'. Over een Europese voedselstrategie of het landbouwbeleid meldt het programma niets.

De PVV legt de nadruk op soevereiniteit van Nederland en behoud van vetorecht. De partij spreekt zich uit tegen uitbreiding van de Europese Unie en tegen het vergroten van de bevoegdheden van de Europese Commissie.


Nexit is exit

Bij de vorige verkiezingen riep Wilders nog op tot een vertrek van Nederland uit de Europese Unie, een nexit, en een vertrek uit de Europese munteenheid. Dat standpunt keert niet terug in het programma. 'Intensieve economische samenwerking is in ons belang', staat er nu. 'Samenwerken met andere landen is prima, maar met behoud van onze nationale soevereiniteit en identiteit.'

De PVV heeft nog geen kandidaten gepresenteerd. De partij is nu niet vertegenwoordigd in het Europees Parlement. Bij de laatste Europese verkiezingen in 2019 behaalde de partij één zetel met Marcel de Graaff. Maar hij stapte in 2022 over naar Forum voor Democratie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer