Zeeland krijgt 'maar' 4 miljoen euro voor gebiedsprogramma

Geen 68 miljoen euro, maar een schamele 4 miljoen. De provincie Zeeland is teleurgesteld over het bedrag dat het Rijk beschikbaar stelt voor de koploperprojecten binnen het Zeeuwse Gebiedsprogramma.

Zeeland+krijgt+%27maar%27+4+miljoen+euro+voor+gebiedsprogramma
© ZLTO

'Het aan Zeeland beschikbaar gestelde bedrag van 4 miljoen euro wijkt stevig af van de gevraagde 68 miljoen', schrijft commissaris van de Koning Han Polman in een brief aan demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). 'Wij zijn teleurgesteld omdat deze beperkte bijdrage geen reflectie is van onze inzet en niet bijdraagt aan het draagvlak voor het Zeeuwse gebiedsprogramma en de nog te nemen maatregelen.'

De financiële tegenvaller komt onder meer doordat Zeeland geen prioritaire gebieden heeft en alle watermaatregelen in de eerste selectie van LNV buiten de boot vallen. De provincie zet in op akkerbouw- en natuurmaatregelen.

Zeeland krijgt van alle provincies veruit het minste budget van het Rijk voor de te nemen landbouw- en natuurmaatregelen. Een belangrijke reden hiervoor is dat de provincie geen prioritaire gebieden heeft en dat watermaatregelen niet in de selectiecriteria zijn opgenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer