Studenten melkveehouderij Yuverta showmasters in de dop

De studenten van Yuverta mbo houden ieder jaar een videoveekeuring. Meerdere studenten vielen dit jaar in verschillende categorieën in de prijzen en toonden zich ware showmasters in de dop.

Studenten+melkveehouderij+Yuverta+showmasters+in+de+dop
© Agrishoots

Het was dit jaar de vierde keer dat Yuverta mbo voor tweedejaarsstudenten van de opleiding melkveehouderij een koeienkeuring via de video hield. Iedere student bracht hierbij een koe voor van het bedrijf waar hij of zij stage loopt. Daarnaast waren er enkele studenten die een koe van het eigen bedrijf voorbrachten waardoor de 69 studenten in totaal 77 inzendingen instuurden.

Oud-inspecteur Hilco Eikelenboom en oud-student en jeugdbestuurslid Kim Duizer van de Federatie Veeteeltstudieclubs Zuid Holland beoordeelden alle inzendingen. Donderdag voorzagen zij alle inzendingen van commentaar en maakten ze de prijswinnaars in de acht categorieën bekend.


Meerdere prijzen

Willem's-Hoeve Jmw Applause 26 (v. Lindenright Moovin) van de familie De Jong in het Gelderse Buren werd algemeen kampioen, nadat zij eerder de eerste plaats bemachtigde bij de roodbonte vaarzen. 'Dit is een vaars die je aandacht blijft trekken', vindt Eikelenboom. Voorbrenger van de kampioen was Elsa van den Broek, die later opnieuw in de prijzen viel. Zij werd kampioen Showmanship en pakte het reservekampioenschap Toilet.

Naast het succes van Van den Broek hebben Gijs van der Bas en Rinze IJzerman ieder drie prijzen in de wacht gesleept. Van der Bas liep met de kampioen roodbonte koeien: Willy 781 (v. onbekend) van de familie Van der Bas in het Zuid-Hollandse Nieuwerbrug aan den Rijn. Ook werd hij kampioen bij Toilet en reservekampioen bij Showmanship.

IJzerman werd bij zowel Showmanship als Toilet derde en stelde ook de kampioen zwartbonte koeien voor: Crasdale Bankrolldochter Geertje 638 van maatschap Van Dijk-de Bruin in het Zuid-Hollandse Giessenburg.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer