Studenten Zone.college beoordelen koeien

Vier leerlingen van het Zone.college gaan eind februari naar de SIA in Parijs, een internationale koeienkeuring en beurs. Om de leerlingen te selecteren, werd deze week een keuringswedstrijd gehouden bij melkveehouder Joris Gieling in het Gelderse Babberich.

Leerlingen van de locaties in Almelo, Doetinchem en Hardenberg moesten in verschillende rondes vaarzen en oude koeien beoordelen. 'Het is toch leuk om over te kunnen brengen waarom wij zo gek zijn op onze koeien', zegt Gieling.

De winnaars zijn Anne Morskieft, Teun Oude Hengel, Justin Wessels en Marleen Koppelman. 'Ik had het niet verwacht', zegt Morskieft trots. 'Ik heb er veel interesse in en vind het ook leuk. Daarom ben ik zo ver gekomen, denk ik.'


Passie

Oude Hengel: 'Als je als winnaar uit de bus komt, kun je niet anders dan blij zijn. Je moet passie hebben voor de koeien en dat heb ik. Dan is het automatisch mooi om vee te beoordelen.'

Jurgen Til laat namens het Zone.college weten dat de leerlingen niet meedoen met de wedstrijden in Parijs. 'Dit jaar nemen wij helaas nog geen deel aan deze wedstrijd. De winnaars van de wedstrijd koeien keuren gaan wel naar Parijs om een kijkje op de SIA te nemen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer