Bezoeken aan boerderijwinkels fors gestegen

Acht op de tien klanten van boerderijwinkels doet daar boodschappen omdat ze de producten verser en van hogere kwaliteit vinden dan die uit de supermarkt. Het aantal bezoeken aan de boerderijwinkels is sinds 2021 met 10 procent gestegen, blijkt uit het Groot Nationaal Boerderijwinkel Onderzoek van Lekkerder Bij de Boer.

Bezoeken+aan+boerderijwinkels+fors+gestegen
© André Weima

Aan dit tweede grote onderzoek van het marketingplatform voor boerderijwinkels hebben 1.160 respondenten uit heel Nederland meegedaan. Ruim 1.000 van hen bezoeken regelmatig een boerderijwinkel.

Naast de hoge waardering en hogere bezoekfrequentie, blijkt dat 84 procent van de klanten van boerderijwinkels daar koopt om de lokale productie en economie te steunen. Duurzaamheid speelt ook een grote rol in de keuze om te winkelen op de boerderij. 69 procent van de consumenten neemt die factor mee in de overweging om boodschappen bij de boer te doen.


Initiatiefnemer Thomas Siahaya van Lekkerder bij de Boer ziet in het onderzoek een positieve trend, waarbij de winkelsluitingen tijdens de coronapandemie als katalysator hebben gediend. 'Deze opwaartse trend wordt weerspiegeld in de stijgende bezoekerscijfers op ons platform lekkerder.nl en in de app.'


Groot obstakel

Een groot obstakel voor consumenten om bij de boer te kopen, is de afstand die ze daarvoor moeten afleggen. Daarnaast bieden boerderijwinkel over het algemeen niet het volledige boodschappenpakket. Voor 72 procent van de ondervraagden is dat de reden om voor de dichtstbijzijnde supermarkt te kiezen.

Meer dan de helft zou wel online bij de boer willen bestellen, maar alleen als de prijzen concurrerend zijn met de supermarkt of als de producten bij de boer biologisch of duurzaam zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer