Bert Zandman gaat namens LTO kar trekken in stikstofdossier

Bert Zandman is per 1 februari de nieuwe portefeuillehouder Platteland en Omgeving bij LTO Nederland. In die hoedanigheid vallen onder meer het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) en stikstofdossier onder zijn aandachtsgebieden.

Bert+Zandman+gaat+namens+LTO+kar+trekken+in+stikstofdossier
© Familie Zandman

Op dit moment is Zandman nog bestuurder bij LTO Noord regio Oost, waar hij natuur en stikstof in zijn portefeuille heeft. Hij runt samen met zijn vrouw in het Overijsselse dorp Beerze een melkveebedrijf met 190 koeien, met een camping en boerderijwinkel. Zandman volgt Trienke Elshof op.

'De PPLG’s worden een uitdaging en het is van belang dat er een uitwerking komt waar de sector mee uit de voeten kan. Op korte termijn is er echt duidelijkheid nodig over PAS-melders, versoepeling van normeringen en vergunningverlening. Daar wil ik me de komende tijd voor inzetten', aldus Zandman.

Binnen de portefeuille Platteland en Omgeving vallen, naast het stikstofdossier, onder andere de dossiers pacht, luchtkwaliteit, asbest en leidingen. Als portefeuillehouder Platteland en Omgeving gaat Zandman zich naar eigen zeggen inzetten voor een goede en gezonde agrarische sector in Nederland waar jonge ondernemers energie van krijgen. 'Waar ruimte is om bedrijven voort te zetten door de nieuwe generatie, met voldoende bestaansrecht.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer