AgruniekRijnvallei weet voeromzet op peil te houden in 2023

AgruniekRijnvallei heeft over het afgelopen jaar in totaal 719.000 ton voer afgezet. Dat is 1,4 procent minder dan een jaar eerder. De volumedaling komt vooral doordat de coöperatie minder voer in loonproductie heeft geproduceerd.

AgruniekRijnvallei+weet+voeromzet+op+peil+te+houden+in+2023
© AgruniekRijnvallei

Dat er minder voer in loonproductie is geproduceerd, komt onder andere door het beëindigen van de samenwerking binnen Bio-NL. Door de aankoop van de productielocatie in het Brabantse Helvoirt in maart 2023 produceert AgruniekRijnvallei nu alle biologische voeders in eigen beheer. De omzet bij rechtstreekse klanten is vorig jaar op niveau gebleven.


Anticiperen op ontwikkelingen

AgruniekRijnvallei geeft aan met innovatieve voersamenstellingen te anticiperen op de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor kan het bedrijf voer voor alle concepten produceren en waardevolle grondstoffen, zoals verwerkt dierlijk eiwit, in het voer verwerken.

Hoewel nog onduidelijk is hoeveel klanten van AgruniekRijnvallei gebruik gaan maken van een van de opkoopregelingen, lijkt het er momenteel op dat dit slechts om een beperkt aantal bedrijven zal gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer