AgruniekRijnvallei koopt biologische productielocatie

Voerleverancier AgruniekRijnvallei (AR) heeft een productielocatie van Vissers Mengvoeders in het Noord-Brabantse Helvoirt aangekocht. Door deze aankoop kan AR voortaan alle biologische voeders in eigen beheer produceren.

AgruniekRijnvallei+koopt+biologische+productielocatie
© AgruniekRijnvallei

AR heeft om die reden de samenwerking met De Valk Wekerom binnen Bio-NL opgezegd per 1 mei 2023. Binnen deze samenwerking liet AR biologische rundvee- en geitenvoeders produceren in de fabriek van De Valk Wekerom in het Drentse Meppel. De productielocatie in Helvoirt beschikt over twee perslijnen en een aparte lijn voor nicheproducten. De huidige productiecapaciteit is 30.000 ton per jaar.

De productielocatie in Helvoirt is sinds 2004 in handen van Marc en Wil Vissers. De eerste maanden zullen de broers AR ondersteunen bij de bedrijfsactiviteiten in Helvoirt en hun kennis overdragen. AR neemt naast de bedrijfsactiviteiten de contracten van de drie medewerkers over.


Groei van biologisch

AR verwacht dat de biologische sector de komende jaren groeit. 'De vraag naar biologische voedingsmiddelen groeit al jaren', licht algemeen directeur Arjen van Nuland van AR toe. 'Deze groei is door de inflatie tijdelijk wat afgevlakt, maar onze overtuiging is dat de vraag naar biologische eindproducten weer zal toenemen. AR is een grote speler in biologische veevoeders en door deze nieuwe productielocatie kunnen we ons nog beter hierop toeleggen.'

Door de aankoop van de nieuwe locatie beschikt AR over drie biologische productielocaties. Deze productiefaciliteiten zijn gevestigd in het Gelderse Barneveld en Wichmond en nu dus ook Helvoirt. Het maakt het voor AR mogelijk om 'diersoortgericht' te werken. De bewerking van de grondstoffen kan worden afgestemd op de diersoort. Zeker bij dure en schaarse biologische?grondstoffen?is dit volgens de voerleverancier essentieel.?AR verwacht dat dit zowel de technische resultaten als de kostprijs ten goede komt.

AR is een coöperatie waarbij ongeveer tweeduizend boeren zijn aangesloten. Samen zijn zij eigenaar en ook afnemer van AR. AR exploiteert negen Welkoopwinkels en heeft op- en overslagbedrijven in het Gelderse Doetinchem, Wageningen en Lienden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wageningen. AR heeft 435 medewerkers in dienst. In 2022 is 730.000 ton veevoer afgezet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer