Platform BioMasters wordt onderdeel van FruitMasters

Het in 2022 opgerichte biologische platform BioMasters opereert vanaf januari 2024 volledig onder de vlag van telerscoöperatie FruitMasters. Deze strategische integratie stelt BioMasters in staat actief te investeren in de biologische keten. Doel hiervan is biologische telers en ketenpartners op een optimaal niveau te bedienen.

Platform+BioMasters+wordt+onderdeel+van+FruitMasters
© Vidiphoto

De biologische markt heeft de afgelopen twee jaar een opmerkelijke dynamiek gekend met aanzienlijke verschuivingen in zowel het aanbod als de vraag. Als BioMasters-platform is een sterk bioperspectief geboden aan telers en een totaalpakket van biologisch fruit aan ketenpartners geleverd.

Het platform vindt aan de vooravond van een verdere stabilisatie van de biologische teelt in Nederland een actieve investering in de keten essentieel. BioMasters wordt daarom volledig onderdeel van FruitMasters als eigen businessunit onder leiding van Peter van der Schoot.


Professionalisering en bundeling

'Biologische telers streven naar verder professionalisering en bundeling van de biofruitteelt in Nederland, zonder afbreuk te doen aan de grondbeginselen van de biologische teelt', stelt Van der Schoot. 'BioMasters staat klaar om hier concreet invulling aan te geven.'


De integratie binnen FruitMasters als grootste fruittelerscoöperatie van Nederland stelt BioMasters in staat verder te groeien. 'Vanuit BioMasters versterken we onze biologische leden met een waardevolle toevoeging wat betreft nieuwe rassen, geavanceerde teeltsystemen, verbeterde koeling, nauwkeurige sortering en een duurzame vermarkting van het meest smaakvolle biologische fruit', verklaart accountmanager Yvonne Witpaard.

'De biologische sector staat voor cruciale keuzes, vooral wat betreft het rassenassortiment en een integrale benadering van de keten. Dit is van essentieel belang. De groene consument verlangt het biologisch fruit dat uitmunt wat betreft smaak en kwaliteit. Als directe bronleverancier kunnen we inspelen op deze behoeften van onze klanten', licht Witvoet toe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer