Biologisch fruithandelsbedrijf krijgt nieuwe directeur

René Laan is de nieuwe directeur en medeaandeelhouder van Stoker Organica. Dat Flevolandse bedrijf uit Biddinghuizen richt zich op het sorteren, verpakken en verkopen van biologisch fruit.

Biologisch+fruithandelsbedrijf+krijgt+nieuwe+directeur
© Stoker Organica

Laan is daarmee de opvolger van Wim Stoker, die het sorteer- en handelsbedrijf ruim twintig jaar geleden is gestart. Stoker Organica werkt, verspreid over Nederland, samen met een groot aantal zelfstandige biologische fruittelers. Door het gezamenlijke aanbod kan het bedrijf de retail voorzien van een breed sortiment appels, peren en pruimen.

Stoker Organica richt zich voor 100 procent op de biologische markt. Volgens Laan profiteren de toeleverende fruittelers van het gebundelde aanbod van hun fruit. 'Dat biedt toegang tot interessante afzetkanalen in zowel binnen- als buitenland en leidt tot een betere verwaarding en de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de behoefte van de retail.'


Ruimte voor uitbreiding

De Europese markt voor biologisch fruit is een vraagmarkt en biedt nog steeds ruimte voor uitbreiding van het aanbod, meldt Laan. Stoker Organica wil de komende jaren hierin een rol blijven spelen door een groter volume biologisch fruit te verwerken. Dat kan volgens Laan door meer biologische telers aan zich te binden of door gangbare telers te ondersteunen in de omschakeling naar biologisch.

In het persbericht met zijn aankondiging als nieuwe directeur schrijft Laan dat de fruittelers op de hoogte zijn van de werkwijze en de financiële afspraken die Stoker Organica met ze maakt. De vergoeding voor het sorteren en verwerken zijn volgens hem transparant en staan vooraf vast. 'Voor de telers biedt dat een zekerheid dat al het fruit dat zij telen, tegen de hoogste verwaarding wordt afgezet.'


Meerdere functies in groenten- en fruitbranche

Afgelopen voorjaar startte Laan bij het Flevolandse bedrijf en hij nam geleidelijk het stokje over van oprichter Wim Stoker. Laan werkte eerder in de groenten- en fruitbranche bij uiteenlopende productiebedrijven en in de retail. Na afronding van zijn studie koos hij aanvankelijk voor de accountancy, maar miste daar de dynamiek. In zijn vorige functie was hij commercieel manager bij Hessing Supervers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer