Ruim 20 procent van Duits fruitareaal is biologisch

Ruim 20 procent van het Duitse fruitareaal is biologisch. In ons buurland werd in 2022 op 12.930 hectare biologisch fruit geteeld, blijkt uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

Ruim+20+procent+van+Duits+fruitareaal+is+biologisch
© VidiPhoto

Die beteelde oppervlakte is gelijk aan 22,1 procent van de totale areaal aan fruit in Duitsland. Die beslaat 58.542 hectare. Deze oppervlakte is fors hoger dan in Nederland, waar het Centraal Bureau voor de Statistiek het areaal biologisch in 2022 vaststelde op 3,9 procent.


In Duitsland komt het aandeel biologisch voor appels uit op 24 procent. Bij pruimen met 7,7 procent en kersen met 6,5 procent is het aandeel biologisch nog aan de lage kant. Verder valt op dat in het kleinfruitsegment de arionabes bijna volledig biologisch wordt geteeld.Daarnaast is het aandeel biologisch bij zwarte bes met 25,6 procent vrij hoog. De oppervlakte biologisch bij blauwe, rode en witte bessen schommelt rond 10 procent.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer