SKL keurt zevenduizend spuitmachines in 2023

Door 153 erkende Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL)-keuringsbedrijven in Nederland zijn vorig jaar bijna 7.000 spuitmachines gekeurd. Maar liefst 400 van deze machines zijn als nieuwe apparatuur goedgekeurd voor export naar andere Europese landen.

SKL+keurt+zevenduizend+spuitmachines+in+2023
© Job Hiddink

De keuringen door de erkende SKL-bedrijven vonden plaats in verschillende landbouwsectoren en omvatten een breed scala aan apparatuur voor gewasbescherming. De gedetailleerde analyse van de gekeurde machines wees uit dat er 3.900 veldspuiten, 670 boomgaard- en laanboomteeltspuiten, 1.400 spuitinstallaties in de glastuinbouw, 400 onkruid- en rijenspuiten, 250 LVM/fogmachines, 200 granulaatstrooiers en 150 overige machines zijn geïnspecteerd en beoordeeld door de SKL-gecertificeerde experts.

De SKL meldt dat 400 van deze machines als nieuwe apparatuur zijn goedgekeurd voor export naar andere landen in de Europese Unie, dankzij de SKL-certificering die aan deze machines werd toegekend.


Reparaties

Uit de analyse blijkt verder dat bijna 60 procent van de gekeurde machines reparaties vereiste, voordat ze voldeden aan de normen. De voornaamste gebreken waren: versleten spuitdoppen, lekkages, onnauwkeurige manometers, kapotte of ontbrekende filters en beschadigde en geknikte slangen. Dit benadrukt het belang van regelmatige keuringen en onderhoud voor een optimale werking en veiligheid van deze apparatuur.


De SKL in het Gelderse Wageningen is verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de wettelijk verplichte periodieke keuringen voor alle verdeelapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen. De keuringen zelf worden uitgevoerd door een landelijk dekkend netwerk van erkende SKL-keuringsstations, die alle machines op een nauwkeurige manier beoordelen met de vereiste normen en veiligheidsvoorschriften.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer