Verruiming+spuitkeuring+rijen%2D+en+strokenspuiten
Nieuws
© SKL

Verruiming spuitkeuring rijen- en strokenspuiten

Voor rijen- en strokenspuiten met een spuitboombreedte van 3 meter of minder is de geldigheid van de SKL-keuring verruimd van drie naar zes jaar.

Dit is besloten door het ministerie van Economische Zaken en opgenomen in de regeling Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden. De aanpassing van deze regeling geldt al vanaf 1 januari 2017 en is van toepassing op mechanisch voortbewogen spuitapparatuur smaller dan 3 meter met neerwaartse spuitrichting voor buitentoepassingen.

SKL (Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek) meldt dat eigenaren van deze rijenspuiten en strokenspuiten die hun apparatuur voor 1 januari hebben laten keuren geen nieuwe sticker krijgen met de volgende keuringsdatum. Zij ontvangen een brief als bewijs voor de controlerende instanties dat de keuringstermijn is verruimd en met daarin de datum voor de volgende keuring.

SKL onderwerpt toedieningsapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen aan een periodieke keuringen. Afhankelijk van het apparatuur gelden keuringsfrequenties van drie of zes jaar. De keuringsplicht is niet van toepassing op rug- en handgedragen verdeelapparatuur, dompelbaden, gietwaterinstallaties en verdampers voor onder meer zwavel.

Volgende keuringsdatum

De afgegeven goedkeuringsbewijzen van de keuringsinstantie bestaan uit een keuringsrapport met relevante informatie over de machine en een SKL-goedkeuringssticker. De sticker is voorzien van de volgende keuringsdatum en wordt op de betreffende machine geplakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer