Emiel Willems is roodbontfokker van het jaar 2023

Bedrijfsleider Emiel Willems van melkveebedrijf Abbink in het Overijsselse Vriezenveen is dinsdagavond in het Gelderse Laren uitgeroepen tot roodbontfokker van 2023. Hij dankt deze titel aan zijn inspanningen, die tot successen hebben geleid.

Emiel+Willems+is+roodbontfokker+van+het+jaar+2023
© Ruben Meijerink

Zo is deze Avatar-telg Warsi 1433 als vaars onlangs ingeschreven met de maximale score van 89 punten voor algemeen voorkomen. Moeder Wilskracht Warsi 879, een Groenibo Bram-dochter, werd vorig jaar zelfs excellent ingeschreven met 93 punten voor algemeen voorkomen. Zij is ook de moeder van fokstier Wilskracht Warhero Red. De gemiddelde exterieurscore van alle dieren op dit bedrijf is 87,5.

Het bedrijf scoort goed met de Warsi-koefamilie, waarvan de eerste door Willems ooit als embryo werd aangekocht. Het zijn goede producentes, de lactatiewaarde van deze familie komt gemiddeld uit op 108. Daarbij doet het bedrijf succesvol mee aan regionale en landelijke keuringen. Zo behaalde Warsi 879 in 2022 op de HHH-show het reservekampioenschap bij de senioren en werd Warsi 879 dit jaar algemeen kampioen op de keuring in Vriezenveen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vanuit ki-organisaties veel interesse is in stieren als Wilskracht Worldcup-Red, Wilskracht Wahoo P-Red, Wilskracht Wave-Red, Wilskracht Wayback RF, Wilskracht Allianz P RF, Wilskracht Speedway-Red PP en Wilskracht Aspire-Red PP. Zij scoren gemiddeld 111 voor benen en 113 voor algemeen voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer