Van der Kolk roodbontfokker van 2019

Melkveebedrijf Van der Kolk uit Wierden is dinsdagavond in Laren uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar 2019. De familie met Gerrit als fokkerijman dankt de titel aan de diverse successen in binnen- en buitenland.

Van der Kolk was in april met twee roodbonten vertegenwoordigd in de Nederlandse delegatie tijdens het Europees Kampioenschap voor Holstein-koeien in het Belgische Libramont. Ook in 2016 in Colmar, was hij met een koe present.

Vorig jaar was Van der Kolk ook succesvol op nationale shows. Curtis-telg Bossink Gerda 64 won in juni de reservetitel in de middenklasse op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Stalgenote Bossink Rika 631 eiste in diezelfde klasse de hoogste eer op tijdens de Holland Holstein Herds-show in december in Zwolle.

Regionale keuringen

Ook was de melkveehouder succesvol op regionale keuringen in Zwolle, Wierden en Vriezenveen. Het exterieurniveau van de totale veestapel is hoog met een gemiddelde exterieurscore van 87 punten. In 2019 zijn vijf koeien excellent ingeschreven en kreeg één vaars de maximale score van 89 punten. Het exterieurniveau uit zich ook in de levensduur. De gemiddelde leeftijd van de melkveestapel is ruim vijf jaar. Daarbij is het vervangingspercentage 10 tot 12 procent per jaar.

Verder staan enkele koefamilies in de belangstelling bij de ki. Zo staan de jonge stieren Bossink Level Up en Bossink Red Max op de kaart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer