Titel roodbontfokker van het jaar voor familie Albring

De titel roodbontfokker van het jaar 2022 is voor familie Albring uit het Drentse Drouwenermond. De winnaars werden afgelopen vrijdag gehuldigd.

Het melkveebedrijf dankt de titel aan het feit dat het de laatste jaren veel voor de Nederlandse en internationale fokkerij heeft betekend. Familie Albring reeg de afgelopen jaren een groot aantal successen op keuringsgebied aan elkaar. Daarbij is de meest invloedrijke koe de excellente Olympian-dochter Drouner Aiko 1288.

Deze koe werd niet alleen derde in de middengroep op de Holland Holstein sHow (HHH) van 2018, ook zijn van haar acht kleinzonen ingezet bij diverse ki-organisaties. Ze is ook de halfzus van de succesvolle fokstieren Drouner Effectiv Red en Drouner Rednex Red.

Albring is blij met de titel. 'Door deze koefamilie is er veel rood in de stal. Voor ons bedrijf maakt het weinig uit of het om roodbonte of zwartbonte koeien gaat. Wel is het ons doel om met deze Aiko's ook bij zwartbont te gaan schitteren. Daar heb ik vertrouwen in.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer