BBB-bestuurder Vechtstromen moet weg na motie van wantrouwen

Rolf Woolderink, namens BBB lid van het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen, is opgestapt. Hij kreeg woensdagavond een motie van wantrouwen van een meerderheid van het algemeen bestuur.

BBB%2Dbestuurder+Vechtstromen+moet+weg+na+motie+van+wantrouwen
© Twan Wiermans

Woolderink was in opspraak geraakt omdat hij uitspraken van de rechter, tot aan de Raad van State, over overtredingen op zijn erf in het Overijsselse Azelo negeerde. In de integriteitscode van het waterschap staat dat bestuurders zich aan de wet moeten houden. Woolderink had op zijn terrein illegaal vijvers en aarden wallen aangelegd en puin gestort.

Volgens Woolderink zelf hoeft hij zich niet aan de uitspraak van de Raad van State te houden, omdat er nog procedures lopen die hem in het gelijk zouden stellen. De overtredingen zouden zijn gebaseerd op een achterhaald bestemmingsplan.


Partijgenoten stemden tegen

Desondanks kreeg de BBB-bestuurder tijdens de vergadering woensdagavond een motie van wantrouwen aan zijn broek. Zijn eigen partijgenoten, met negen vertegenwoordigd in het algemeen bestuur, stemden tegen de motie.

De taken van Woolderink in het dagelijks bestuur worden tijdelijk waargenomen door Wilbert Siebring (fractie Ongebouwd). Woolderink kan wel lid blijven van het algemeen bestuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer