Herinrichting Nieuwe Drostendiep Zuidoost-Drenthe nadert eerste fase

Grootscheepse veranderingen staan op stapel in het stroomgebied van het Nieuwe Drostendiep in Zuidoost-Drenthe. De afgelopen jaren is gewerkt aan een integraal plan voor een aangepast en klimaatbestendig beheer van het beekdal.

Herinrichting+Nieuwe+Drostendiep+Zuidoost%2DDrenthe+nadert+eerste+fase
© Joost de la Court

Boeren, Natuurmonumenten, gemeente Coevorden, provincie Drenthe, waterschap Vechtstromen, Agrarische Natuur Drenthe en Het Drentse Landschap hebben samen een nieuw inrichtingsplan opgesteld. Waterschap Vechtstromen heeft de eerste fase van het conceptprojectplan Nieuwe Drostendiep klaar en wordt vanaf 9 augustus ter inzage gelegd.

Doordat het klimaat verandert, kan in een korte periode veel neerslag vallen. Dit zorgt voor overlast voor de landbouw, terwijl het in de natuurgebieden nu te droog is. Een verbeterde waterinrichting in het stroomgebied Drostendiep versterkt de landbouw en de natuur in de regio. Het waterschap heeft de taak om maatregelen te treffen voor schoon water.


Bijeenkomsten

Om belanghebbenden bij te praten over de aanpassingen, zijn drie informatiebijeenkomsten gepland. Die zijn vooral bedoeld voor de inwoners van Aalden, Zweeloo, Sleen, Oosterhesselen, Benneveld en de buitengebieden.

Ook grondeigenaren verderop in het beekdal van het Nieuwe Drostendiep zijn uitgenodigd. Het is mogelijk om een zienswijze in te dienen tijdens de periode dat het projectplan ter inzage ligt.

Omwonenden in het beekdal Nieuwe Drostendiep zijn welkom bij een van de drie inloopbijeenkomsten die eind augustus en begin september 's avonds plaatsvinden in Aalden, Oosterhesselen en Benneveld. Daar krijgen ze een toelichting op de onderdelen uit de eerste fase van het plan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer