Modder op de weg? Zeeuwen wasten hun auto voor 2 euro

Je auto laten wassen voor 2 euro kon afgelopen vrijdag en zaterdag bij tien wasstraten in Zeeland. De oogst komt van het land, daardoor ligt er meer modder op de weg dan anders. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland organiseerde de autowasactie voor het derde jaar op rij, samen met ZLTO en Cosun Beet Company voor het derde jaar op rij.

Met deze actie willen de partijen automobilisten tegemoetkomen die vanwege het regenachtige weer modder op hun auto krijgen. Een van de deelnemende stations is die van de familie Van Gorsel in Rilland. 'De boeren doen hun best de wegen zo schoon mogelijk achter te laten, maar alles weghalen is lastig. Met deze actie proberen we de mensen tegemoet te komen', meldt pomphouder Linda van Gorsel.

Behalve de pomp hebben Van Gorsel en haar vader ook een akkerbouwbedrijf. 'Juist daarom vinden we het erg leuk om aan deze actie mee te doen. Wij weten dan ook dat we de weg proberen schoon te houden.' De mensen die gebruikmaken van de actie zijn enthousiast. 'Het scheelt toch weer een beetje geld en de auto's zijn goed vies in deze tijd van het jaar', stelt een van de deelnemers. 'Ik woon achteraf in de polder, dus daar zijn de wegen soms nog wel een beetje vies.'

Modder op de wegen tijdens de oogstperiode wordt door de boeren zelf zo snel mogelijk schoongemaakt. Dit zijn de afspraken die Zeeuwse wegbeheerders hebben gemaakt met de boerenbedrijven. Van Gorsel: 'De laatste twee maanden wordt er iets minder geoogst door de regen. Maar het is wel wat blubberig en daarom houden we deze actie.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer