ZLTO-actie: Zeeuwen kunnen met hun auto voordelig door de wasstraat

In Zeeland kost een autowasbeurt op 1 en 2 december slechts 2 euro. Het is een actie van ZLTO, samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland en Cosun Beet Company.

ZLTO%2Dactie%3A+Zeeuwen+kunnen+met+hun+auto+voordelig+door+de+wasstraat
© Peter Nicolai

De oogst komt van het land en is in volle gang, daardoor ligt er meer modder op de weg dan anders. Met deze autowasactie willen de partijen automobilisten tegemoetkomen die vanwege het regenachtige weer modder op hun 'heilige koe' kregen.

Met de actie wordt ook aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid tijdens de oogstperiode. Hoewel de modder door de boeren zo snel mogelijk van de weg wordt gehaald, kan het op natte dagen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bovendien geeft een schone auto beter zicht.

Tien wasstraten verspreid over de provincie doen mee. Zo ook die van Shell in Rilland. Een medewerker van het tankstation ziet duidelijk meer drukte dan anders, hoewel het vrijdag rond het middaguur wat rustig was. In de ochtend was er enkele keren sprake van een wachtrij. 'Ik denk dat het zaterdag ook weleens veel trafiek kan opleveren, dat is voor mensen vaak een wasdag.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer