Mooiste modderpoel ligt in Hellendoorn

De verkiezing van de Mooiste Modderpoel is dit jaar gewonnen door bioboeren Koen Lipman en Melissa Schuurman uit Hellendoorn. Ruim 4.300 mensen brachten hun stem uit. 'Het was een spannende nek-aan-nekrace en het scheelde erg weinig', zegt Kenny Oostrik van Wakker Dier, die de wedstrijd organiseert.

Mooiste+modderpoel+ligt+in+Hellendoorn
© Eigen Foto

De biologische boeren Mark Hahné en schoonvader Henk Rouwhorst uit Mariënvelde waren ook in de race, tijdens de zestiende editie van de Mooiste Modderpoel-verkiezing van Wakker Dier. Bij beide finalisten maken ook zwaluwen gebruik van de poel. De modder uit de poel is volgens de jury plakkerig door de varkensmest. Uitstekend nestmateriaal.

Wakker Dier vindt een modderpoel voor varkens essentieel, omdat ze snel last hebben van warmte. Ze kunnen niet zweten. Al vanaf een temperatuur van 20 graden kunnen varkens last krijgen van hittestress, zo stelt Oostrik. 'Om af te koelen, duiken ze graag in een modderpoel. Dit doen ze het liefst samen, omdat het baden een sociale aangelegenheid is.'

Met de modderpoeltrofee wil de dierenwelzijnsorganisatie de groei van het aantal biologische varkensbedrijven in Nederland stimuleren. De verkiezing zet boeren die wat extra's doen voor hun dieren in het zonnetje. 'De genomineerden laten zien hoeveel vreugde een modderpoel oplevert', aldus Oostrik.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer