Procedure voor opvolging Van der Tak van start, Bruins neemt waar

De procedure om een nieuwe voorzitter van LTO Nederland te vinden, is begonnen. Tot er een definitieve opvolger voor Sjaak van der Tak is gevonden, neemt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins per 1 januari de rol van waarnemend voorzitter op zich.

Procedure+voor+opvolging+Van+der+Tak+van+start%2C+Bruins+neemt+waar
© Jacob Melissen

Van der Tak kondigde onlangs zijn afscheid aan. Op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement van LTO is nu de procedure in gang gezet om een opvolger te vinden. Het bureau Maes & Lunau ondersteunt als extern begeleider de belangenorganisatie bij het vinden van de juiste persoon. Het benoemingsproces vindt vertrouwelijk plaats om kandidaten de ruimte te geven en dit vertrouwen niet te beschadigen.

Geïnteresseerde kandidaten hebben tot 4 december de tijd om hun kandidatuur bekend te maken bij Maes & Lunau. Begin 2024 voert de vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met kandidaten. In maart stuurt deze commissie een vertrouwelijke aanbeveling naar de ledenraad, die bestaat uit 36 afgevaardigden uit regio's en sectoren. LTO streeft ernaar om in het eerste kwartaal van 2024 of uiterlijk begin tweede kwartaal een nieuwe voorzitter bekend te maken.


LTO zet in december een enquête uit onder alle leden. Doel van deze enquête is om van leden te horen welke aandachtspunten zij richting de vertrouwenscommissie willen accentueren bij het selecteren van voorkeursvoorzitterskandidaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer