Bart Pijnenburg nieuwe voorzitter LTO Multifunctionele Landbouw

Bart Pijnenburg is de nieuwe voorzitter van LTO-vakgroep Multifunctionele Landbouw. Hij volgt op 1 januari Arjan Monteny op.

Bart+Pijnenburg+nieuwe+voorzitter+LTO+Multifunctionele+Landbouw
© Bart Pijnenburg

Pijnenburg runt samen met zijn vrouw Daniëlla de Winter sinds 2012 de tuinderij Tuin de Es in het Brabantse Haaren, in de stedendriehoek Den Bosch, Tilburg, Eindhoven. Het bedrijf teelt biologische groente en biedt dagbesteding aan ouderen met dementie en mensen met een psychiatrische aandoening. Daarnaast hebben Pijnenburg en De Winter een winkel waar ze hun groenten verkopen en staan ze elke vrijdagochtend op de boerenmarkt in Den Bosch.

De afgelopen jaren was Pijnenburg bestuurlijk actief in de multifunctionele landbouw; als bestuurslid bij de Federatie Landbouw en Zorg en in de Sectorcommissie MFL voor ZLTO. Tussen 2003 en 2013 was Pijnenburg zelfstandig adviseur plattelandsontwikkeling. Daarbij kwam hij in aanraking met multifunctionele landbouw (MFL) en dat inspireerde hem om zelf in die sector actief te worden.


Pijnenburg is vol ambitie om de groeiende MFL-sector uit te breiden. 'Het gaat goed met MFL in Nederland. Afgelopen tien jaar heeft er een enorme professionaliseringsslag plaatsgevonden in de sector. We worden serieus genomen en mensen weten ons te vinden. Er is nog veel potentie voor verdere groei. Nieuwe takken van sport dienen zich aan; denk aan onderwijs, energieoplossingen en wonen op het boerenerf. Ik wil graag, met de vakgroep, met MFL-ondernemers en met het brede bestuurlijke netwerk helpen om dat in goede banen te leiden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer