Marije Klever nieuwe voorzitter van BoerenNatuur

Marije Klever is de nieuwe voorzitter van BoerenNatuur, de vereniging voor agrarische collectieven. De 36-jarige melkveehouder en voormalig NAJK-bestuurder is daarmee de opvolger van Alex Datema, die naar Rabobank is vertrokken.

Marije+Klever+nieuwe+voorzitter+van+BoerenNatuur
© Marnix Schmidt

Klever houdt honderd melkkoeien op het familiebedrijf dat ze in 2017 overnam in het Utrechtse De Meern. Daarvoor volgde ze de opleiding dier- en veehouderij aan de voormalige CAH in Dronten en deed ze een master 'innovation and rural development' aan Wageningen University & Research.

Klever is lid van collectief Lopikerwaard maar doet niet mee aan het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, aangezien haar bedrijf niet in een door de provincie aangewezen leefgebied staat. Desondanks doet ze op haar bedrijf wat ze kan voor de weidevogels, houdt ze er een extensieve bedrijfsvoering op na en streeft ze naar een natuurinclusieve manier van melkveehouden.

Bij NAJK had Klever als bestuurder de portefeuille melkveehouderij. In die tijd heeft ze naar eigen zeggen BoerenNatuur leren kennen als organisatie die in het veld 'echt stappen weet te zetten'. Als voorzitter wil ze het aantal deelnemers aan agrarisch natuurbeheer vergroten en werken aan vraagstukken op het gebied van biodiversiteit, landschap, water en klimaat, met een groen verdienmodel voor boeren.

Klever is de opvolger van Datema, die eerder dit jaar als voorzitter afzwaaide om directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank te worden. Het afgelopen halfjaar was Cosun-voorzitter Dirk de Lugt interim-voorzitter van BoerenNatuur. Samen met de vandaag benoemde Klever zijn ook akkerbouwer Henk Smith als vicevoorzitter en Theo Thewessen toegetreden tot het bestuur van BoerenNatuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer