Dirk de Lugt voorgedragen als interim-voorzitter BoerenNatuur

Het bestuur van BoerenNatuur draagt Cosun-voorzitter Dirk de Lugt voor als interim-voorzitter van de landelijke vereniging van agrarische collectieven. Aanleiding hiervoor is het vertrek van de huidige voorzitter Alex Datema naar de Rabobank.

Dirk+de+Lugt+voorgedragen+als+interim%2Dvoorzitter+BoerenNatuur
© Han Reindsen

De Lugt runt met zijn familie een akkerbouwbedrijf op Texel. Het bedrijf doet mee met het agrarisch natuur- en landschapsbeheer bij het agrarisch collectief De Lieuw op het Noord-Hollandse Waddeneiland. Door zijn inzet als voorzitter van Cosun en BO akkerbouw heeft De Lugt volgens het bestuur van BoerenNatuur een groot netwerk in de agrarische wereld. Eind mei legt De Lugt zijn functie bij BO Akkerbouw neer en begin juni zit zijn termijn als voorzitter bij Cosun erop.


De interim-voorzitter zal zich onder andere bezighouden met het behartigen van de belangen van de leden bij de implementatie van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. De veertig agrarische collectieven besluiten volgende week donderdag over deze voordracht. Datema wordt per 1 mei directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer