Drents-Overijssels waterschap voert water af om overlast te voorkomen

De grondwaterpeilen in het gebied van waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn momenteel zeer hoog. Het waterschap ziet zich daarom genoodzaakt overtollig water af te voeren om wateroverlast te voorkomen.

Drents%2DOverijssels+waterschap+voert+water+af+om+overlast+te+voorkomen
© Twan Wiermans

In de eerste twee weken van november viel net zoveel neerslag als normaliter in heel november. Ook in oktober viel veel regen. De grondwaterpeilen zijn nu al op het niveau dat normaal is voor januari. Dat is een goede uitgangspositie voor een eventuele droge zomer, stelt WDODelta. Maar het zorgt er nu voor dat de bodem verzadigd is en niet kan worden ingezet als spons om verdere regen op te vangen.

WDODelta heeft de waterstanden de afgelopen maanden al omlaaggebracht om goed voorbereid te zijn op het natte najaar, maar er valt nu zoveel neerslag dat afvoeren van water noodzakelijk is. Zo zorgt het waterschap voor voldoende ruimte in sloten, kanalen en weteringen om de vele neerslag op te kunnen vangen.

Daarnaast voert het waterschap regulier maaionderhoud uit in sloten en is het alert op verstopte duikers. Hiermee wordt gezorgd voor een goede doorstroming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer