Primeale United verkort keten met haricots verts van Nederlandse bodem

Primeale United is er na een jaar uitgebreid testen in geslaagd op grotere schaal haricots verts van Nederlandse bodem te oogsten. Door de teelt naar Nederland te halen, verkort de groenteproducent de keten en heeft het product minder 'handling' nodig.

Primeale+United+verkort+keten+met+haricots+verts+van+Nederlandse+bodem
© Primeala United

Haricots verts worden doorgaans in Afrikaanse landen geteeld. 'Lokale teelt is uniek in Nederland', vertelt Primeale United-productmanager Joost van Dijk. 'Omdat er steeds meer vraag is naar lokaal geteelde groenten en we de CO2-voetafdruk van de keten willen terugbrengen, onderzoeken we al langer of de Nederlandse teelt van haricots verts mogelijk is.'

Het afgelopen jaren zijn kleinschalige testen uitgevoerd. 'Die hebben ons veel geleerd over de teelt, de juiste rassen voor het Nederlandse klimaat en diverse specificaties', aldus Van Dijk. De haricots verts van Nederlandse bodem zijn beschikbaar tot eind september en hebben het On the way to PlanetProof-keurmerk.

Primeale United, voorheen Van Oers United, levert jaarlijks meer dan 113 miljoen kilo verse groenten. De producent heeft drie eigen teeltlocaties, verdeeld over Nederland, Marokko en West-Senegal. De omzet bedroeg vorig jaar 223 miljoen euro. Het portfolio bestaat uit dertig verschillende groenten, waaronder spruiten, mais, sperziebonen en bosui.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer