EHD in Zwitserland vals alarm

De op blauwtong lijkende ziekte EHD die vooral runderen treft, is niet uitgebroken in Zwitserland. Hertesten bij de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (Woah), hebben het virus niet gevonden, melden de Zwitserse veterinaire autoriteiten.

EHD+in+Zwitserland+vals+alarm
© Plazilla

In het Zwitserse Bern was halverwege oktober een kalf gevonden met symptomen van epizootic haemorrhagic disease (EHD). Daarna was er nog een tweede verdenking van deze virusziekte die net als blauwtong ook door knutten wordt overgebracht. De hertesten bij de Woah hebben nu aangetoond dat het geen EHD is en Zwitserland is weer vrij van de ziekte.

EHD treft runderen en bijvoorbeeld wilde schapen, gehouden schapen en geiten zijn niet gevoelig. Vooral hertachtigen zijn vatbaar. De ziekte is het eerst ontdekt bij witstaartherten in de Verenigde Staten in 1995.


Wel in Spanje en Frankrijk

In Italië, Portugal en Spanje is EHD al langer aanwezig en sinds kort is de viruziekte ook over de Pyreneeën naar Frankrijk getrokken. Daar geldt een vervoersverbod voor runderen, schapen, geiten en herten in een omtrek van 150 kilometer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer